TA ROLIGA BARNPORTRÄTT

Teknik 11 jan 2016

Bli lite kreativ och ta roliga porträtt av lekande barn

TaRoligaBarnportratt-WordpressFör att ta inspirerande barnporträtt, som de tagna av Sarah J Thomas, behöver du först komma på lite kreativa idéer. ”Som barnfotograf fascineras jag ständigt av små fantasier, och att klä ut sig är en stor del av det”, förklarar Sarah. ”Jag försöker väcka det magiska i barndomen på sätt som reflekterar barnets personlighet.”

Sarah föredrar att fotografera med naturligt ljus. När hon arbetar utomhus vet hon att det gäller att vara snabb – precis som dagen när den här bilden togs. ”Det var ganska blåsigt, och solen kom fram och gömde sig både snabbt och ofta”, säger hon.

Sarahs bästa tips? ”Ha roligt! Alltför ofta sätter vi press på de små att göra det vi vill se framför kameran, vilket i bästa fall resulterar i framtvingade grimaser. Försök att göra fotograferingen rolig för modellerna.”

www.sarahjthomas.com

Sätt igång

  • Välj rätt plats för din fotografering. Sarah valde den här toppen på en kulle eftersom familjen ville ha en amerikansk präriekänsla i sina bilder.
  • Sarah tog den här bilden med sin Nikon D700 och ett Sigma 70-200 mm f/2,8-objektiv vid 200 mm och f/3,5. Med ett längre teleobjektiv kan hon förbättra ansiktsdragen i porträtt.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.