TA PORTRÄTT AV KONSTNÄREN

Teknik 23 maj 2015

Fota lokala konstnärer och hantverkare för eftervärlden

TaPortrattAvKonstnaren-Wordpress

Fotografer har länge fascinerats av konstnärer och hantverkare – tänk dig Fox Talbots porträtt av Charles Dickens från 1861 eller David Douglas Duncans bild av Picasso i badet. Du har kanske inte de stora konstnärliga stjärnorna som grannar, men att ta bilder av lokala konstnärer och hantverkare kan löna sig både för dem och dig – de får en bra publicitetsbild och du kan vinna en tävling eller få uppmärksamhet från ett galleri.

Emma Woods har tagit minnesvärda bilder av lokala konstnärer. ”Etablera ett bra förhållande genom att lära känna motivet, och visa sedan en del av deras miljö”, rekommenderar hon. ”Det är även bra att blanda poserade bilder med ögonblicksbilder.”

www.emmawoodphotos.co.uk

Sätt igång

  • Eftersom du är fotograf är du precis lika kreativ som ditt motiv, så hitta ett gemensamt intresse att prata om för att bryta isen.
  • Beskär inte in för nära. Du vill se lite av var de skapar sina mästerverk.
  • Försök att berätta deras historia genom bilder – Emma säger att hon gillar att tänka på de klassiska vem, vad, när, var och varför.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.