TA ÖVERLÄGSNA RESEBILDER

Teknik 15 feb 2016

En prisbelönt fotograf delar med sig av sina råd

I princip alla är resefotograf idag – men det är fortfarande en utmaning att ta bilder som verkligen sticker ut, istället för de där snabba bilderna som man tar i förbifarten. Philip Lee Harvey har nyligen utsetts till Årets resefotograf med sin fantastiska portfolio från Etiopien och Namibia.

TaOverlagsnaResebilder-Wordpress

Den här bilden visar hans beslutsamhet och tekniska stränghet. ”Den här bilden togs på Nilen och är helt arrangerad”, säger han. Jag hittade båtarna och platsen, och sedan övertalade jag ett engelskt par att sitta på en av båtarna för att skapa en känsla av skala. För att få till det rätta ljuset var jag tvungen att fotografera mot solen efter skymningen. Båten med paret fick bogseras till rätt position eftersom det var nästan vindstilla. Jag fick ett slag i huvudet av en flytande död ko när jag lutade mig över sidan på min båt för att försöka ta bilden.”

www.philipleeharvey.com

Sätt igång

  • Philip säger att du ofta måste vara på plats långt innan du tar en ambitiös bild som den här, så det handlar inte om en spontan situation.
  • Se till att bakgrunden är ren. ”Det finns massor av distraherande bakgrunder längs med Nilen, så det fick jag kontrollera på förhand”, säger Philip.
  • Testa olika kreativa kompositionssätt för att få fotograferingen att fungera, som till exempel den klassiska tredjedelsregeln.
  • Om du fotar från en båt behöver du försöka hålla den så still som möjligt, eller åtminstone använda ett bildstabiliserat objektiv.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.