TA EN MATBILD

Teknik 21 mar 2016

Testa att fotografera matlagning

TaEnMatbild-Wordpress

Vinnaren av årets Pink Lady Food Photographer of the Year-tävling, David Griffem, stormade mot vinsten med en ögonblicksbild av en gatukock i Kuala Lumpur som röker medan han arbetar med en kyckling. ”Kompositionen är fantastisk”, sa Jay Rayner, matskribent och ordförande i juryn. ”Den böljande röken från röken på sidan, och röken från killens cigarett på den andra – och känslan av att han också är lite av en outsider.”

www.pinkladyfood photographer oftheyear.com

Sätt igång

  • Davids bild är inte arrangerad på något sätt, så håll ögonen öppna efter intressanta ”matkaraktärer”. Det lönar sig att hålla sig nära matmarknader på semestern.
  • Det hjälper att skapa kontakt med ­motivet. ”Killen märkte att jag fotograferade, gav mig en nickning när jag kollade att det var OK att ta några bilder, och sedan ignorerade han mig medan han fortsatte arbeta”, förklarar David.
  • Ställ in exponeringen på förhand så att du kan fånga det avgörande ögonblicket. David använde en Nikon D810, ett Zeiss-objektiv på f/2, 50 mm med manuell fokus, samt ett högt ISO-tal.
  • ”Du måste vara beredd på att bara titta på när någon arbetar ett tag innan du fotograferar dem”, säger David. ”Lita på dina instinkter om när du ska, och inte ska, fotografera.”

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.