Ta bort oönskade element i dina utomhusporträtt

Guider 19 okt 2011

I detta tips kommer vi att visa dig hur du gör det mesta av bilden som du har. Vi kommer att visa dig en rad olika smarta tips, som är överförbara på alla bilder som behöver lite retuschering – det behöver inte alltid vara porträtt. Vi kommer att täcka hur du justerar ljussättning, korrigerar kontrast och färgbalans med justeringslager. Vi kommer även att visa dig hur du tar bort enstaka hårstrån och täcker över skönhetsfläckar med Stämpel- och Klonstämpelverktygen. Verktygen som nämns i denna guide är rätt knepiga att bemästra, men så länge du har tålamod och inte ger upp, kommer dina halvdana bilder att förvandlas till perfekta porträtt på en bråkdel av en sekund.

01 DUPLICERA ORIGINALLAGRET
Med din bild öppen, dubbelklickar du på bakgrundslagret för att göra det till ett redigerbart lager. Dra detta till ikonen Skapa nytt lager i Lagerpaletten för att skapa en kopia av det. Vi kommer att arbeta på det nya lagret och behålla originalet intakt.

02 VÄLJ DINA VERKTYG
Välj sedan Klonstämpeln från verktygsfältet och använd en liten, mjuk pensel med en Opacitet på 70% – vi vill inte förstöra huden när vi arbetar på den med hög opacitet. Zooma in nära på pannan.

03 STÄMPLA PÅ
Alt/Option-klicka på ett rent, fläckfritt område av pannan och måla över ett område som skyms av håret. Arbeta långsamt och fortsätt sampla nya rena områden kontinuerligt. Med lite övning kommer denna process att gå mycket fortare efter ett tag.

04 DAGS FÖR LAGNINGSPENSELN
Pannan ser lite fläckig ut, eftersom vi precis har klonat en del områden. Välj Lagningspenseln, satt på en Hårdhet av 50% till att börja med. Sampla ett rent område och måla över eventuella fläckiga områden. Du kommer att se hur huden blir mjukare.

05 LASSOSAMPLING
Arbeta över hela ansiktet och korrigera bort de hårstrån och fläckar som du inte tycker bör vara med; Lagningspenseln fungerar bäst på kinderna. Vi behöver arbeta på ögonbrynen. Välj Lassoverktyget och rita runt det vänstra ögonbrynet: Cmd/Ctrl+J flyttar denna markering till ett nytt lager.

06 OMFORMA ÖGONBRYNET
Klicka på Ögonbrynslagret och tryck på Cmd/Ctrl+T för att köra Omforma, gå till Redigera > Omforma > Vänd vågrätt. Med ögonbrynet rättvänt använder du hörnhandtagen för att positionera det på rätt plats, och trycker på Enter när du är nöjd.

07 LÄGG SAMMAN
Klicka på Ansiktslagret och ta bort oönskade element med Stämpel- och Lagningsverktygen. Håll ner Shift och klicka på Ögonbrynslagret. Tryck sedan på Cmd/Ctrl+E för att lägga samman dessa lager.

08 SMETA UT HÅRSTRÅNA
Använd Stämpeln och Lagningsverktygen igen för att göra det nya ögonbrynet mer övertygande. Klicka på Smeta ut-verktyget i verktygsfältet. Sätt det på en liten pensel med 80% Styrka och dra ut hårstråna för att ögonbrynet ska se verklighetstroget ut.

09 RENSA UPP
Använd Smeta ut-verktyget på håret för att göra det mer övertygande, eftersom Stämpel-verktygen kan ha lämnat en rörig kant. Sedan väljer du ett Nivåjusteringslager, som du hittar i botten av Lagerpaletten.

10 FÄRGKORRIGERING
Flytta mellantonsreglaget och det vita reglaget mot varandra för att göra bilden ljusare. I menyn i toppen av denna palett, väljer du Magenta. Justera reglagen för att reducera de rosa tonerna; experimentera med Cyan och Gult också.

11 MER HUDARBETE BEHÖVS
Skapa ett nytt lager under Nivåjusteringslagret. Välj en stor mjuk pensel satt på 20% Opacitet, och Alt/Opt-klicka på ett beige område i ansiktet (undvik för rosa toner) och måla över för en fläckfri, matt, effekt.

12 GÖR ÖGONEN LJUSARE
Vi behöver göra ögonen ljusare. Zooma in nära och välj Skugga-verktyget. Måla över ögonvitorna för att öka deras lyster. Välj sedan en liten pensel, satt på Multiplicera och 20% Opacitet. Välj en lämplig blå färg till ögonen.

13 AVSLUTANDE JUSTERINGAR
Måla in blått/grönt i irisen. Sedan väljer du Efterbelys-verktyget, och med en stor, mjuk, pensel satt på 20% Opacitet, målar du över håret för att öka kontrasten. Välj sedan Skugga-verktyget och måla över ansiktet på ställen där ljuset faller.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.