SVENSKARNAS FAVORITMOTIV Topplista över rekvisita i bilder

Nyheter 14 aug 2017

Det perfekta porträttet behöver ingen rekvisita. När mobiltillverkaren Huawei frågar svenskarna om deras fotovanor uppger 45 procent att det perfekta självporträttet inte innehåller någon rekvisita. Hela tio procent uppger dessutom att de spenderar femton minuter eller mer på ett självporträtt innan det publiceras på sociala medier.

Drygt varannan svensk tar om varje bild minst två gånger innan de är nöjda med resultatet och hela tio procent gör det minst tio gånger. Det visar resultatet av en undersökning som GfK Norm gjort på uppdrag av Huawei i samband med lanseringen av telefonerna P10 och P10 Plus. Svenskar lägger dock mindre tid på att redigera selfies än vad de gör på andra typer av bilder.

— I dag använder allt fler sin smartphone som kamera. Många svenskar använder sin mobilkamera dagligen och vår undersökning visar dessutom att många lägger mycket tid på att få till den perfekta bilden. Eftersom telefonerna till stor grad har ersatt de traditionella kamerorna är det extra viktigt för oss som mobiltillverkare att utveckla dessa i våra produkter. De nya telefonerna P10 och P10 Plus har två kameralinser utvecklade tillsammans med Leica och erbjuder användaren otroliga fotomöjligheter i en smartphone, säger Peter Lundkvist, marknadschef på Huawei.

Fler svenska kvinnor än män redigerar sina selfies innan de är nöjda och de spenderar också mer tid på det. I undersökningen uppger 59 procent av kvinnorna att de lägger minst två minuter på varje selfie, till skillnad från männen där endast 47 procent lägger lika mycket tid. Svenska kvinnor och män föredrar selfies utan rekvisita. Om någon rekvisita ska användas föredrar kvinnor djur medan män helst poserar bredvid ett känt monument. Endast två procent anser att frukt fungerar bra som rekvisita för en selfie.

Topplista över den rekvisita svenskar helst använder:

1. Ingen rekvisita
2. En strand
3. En familjemedlem
4. En vän
5. Ett djur

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.