STÖRRE DYNAMISKT OMFÅNG MED PANASONIC GH4R

Nyheter 9 sep 2015

Vill du att din Panasonic Lumix GH4 ska kunna erbjuda lite större dynamiskt omfång vid 4K-filmning, och även kunna ta tidsmässigt obegränsade videoklipp så kan du nu lösa det via en firmwareuppgradering, eller köpa den nylanserade modellen GH4R

PanasonicGH4-Wordpress

Nu har Panasonic visat upp en förbättrad version av sin mest avancerade spegellösa systemkamera Lumix GH4. Nykomlingen får beteckningen GH4R, och den största förändringen jämfört med standardmodellen är att den erbjuder en möjlighet att spela in så kallad V-log L-video. V-log L är en bildprofil med en gammakurva som ger ett betydligt större dynamiskt omfång än de ordinarie bildprofilerna i standardversionen av GH4-kameran. En annan fördel med den nya bildprofilen är att den ger en renare färgskala och dessutom ger fler möjligheter vid efterbehandling av film.

Vidare, och inte minst viktigt så erbjuder GH4R-modellen även en möjlighet att filma obegränsat i 4K-upplösning. Den ursprungliga GH4-modellen kunde skapa 4K-filmsekvenser på upp till 29 minuter och 59 sekunder, medan GH4R kan skapa tidsmässigt obegränsade 4K-filmer (i 4 096 x 2 160, 24 bps, alternativt 3 840 x 2 160, 30 bps), det vill säga ända tills minneskortet är fullt.

Ett glädjande besked för alla ägare av den ursprungliga versionen av GH4-kameran är att nyheterna även går att installera i den modellen via en firmwareuppgradering, vilken kostar cirka 1 300 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.