SPRÄNG FRAM BILDEN

Teknik 5 sep 2015

Att spränga saker i luften kan både vara fotogeniskt och roligt

SprängFramBilden-Wordpress

Be aldrig Tyler Shields vara husvakt – om vi ska tro hans bilder kommer han troligen bränna ner hela stället i konstens namn. Tyler är välkänd för sina dyra upptåg, som att mata en hungrig alligator med en handväska värd 100 000 dollar. Hans senaste trick involverade att han sprängde en Rolls Royce Silver Shadow i luften, mitt i Mojaveöknen.

Men det var inte bara ett jippo. Utöver att fotografera explosionen med Red Epic Dragon-kameror, vilka kan filma slow motion-video med 100-150 bps vid upplösningar på 5K och 6K, tog han även massor med stillbilder till en utställning i London. Han säger att han var särskilt imponerad av det Panavision Primo-objektiv han använde. ”Det var det första testet med objektivet, och resultatet blev ännu bättre än vad jag någonsin kunnat ana. När du ser de stora utskrifterna kan du verkligen se det unika utseende det skapade åt mig.” Se hans underhållande video på www.bit.ly/rollsbang

Sätt igång

  • För att komma igång med att fota explosioner behöver du en kamera med stöd för korta slutartider och någon form av ljudutlösare.
  • Exploderande ballonger fyllda med vatten är en bra början. Om du är mer ambitiös ska du vidta säkerhetsåtgärder. Kontakta brandkåren för råd, och håll dig inom lagens råmärken.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.