Sportiga fotoväskor från Lowepro

Kringutrustning 8 maj 2011

Photo Sport AW

Nu lanserar väsktillverkaren Lowepro två nya fotoryggsäckar i Photo Sport AW-serien. Nykomlingarna är specifikt utvecklade för sportiga fotografer som är lika passionerade för sin sport som i jakten på bra bilder.

”Photo Sport AW är idealiska för alla som kombinerar fotografering med aktiviteter som cykling, terränglöpning, skid- och snowboardåkning”, säger Per Skog hos Focus Nordic, svensk generalagent för Lowepro. ”Dessa ryggsäckar kommer att uppskattas för sin låga vikt, tekniska lösningar och rörelsefrihet.”
Familjen består av två modeller: Photo Sport 200 AW och Photo Sport Sling 100 AW, och båda känne-tecknas av ultralåg vikt, robusthet och en teknisk väv som håller även för extrema aktiviteter.

Det undre facket hos ryggsäckarna har ett fodrat utrymme som skyddar kamerautrustningen och förhindrar att den far omkring när bäraren är i rörelse. En blixtlåsförsedd sidoficka gör att du kan rotera fram rygg-säcken över bröstet för snabb åtkomst till kameran när de stora fotoögonblicken uppstår.

Det toppmatade övre facket efterliknar funktionen hos en klassisk ryggsäck. Rymliga och flexibla lagringsutrymmen – 13,9 liter i 200 AW och 9,0 liter i Sling 100 AW – ger gott om plats för extrautrustning som jacka, mellanmål, mössa, mobiltelefon, guide¬böcker etc. En blixtlåsförsedd ficka på topplocket rymmer ett par solglasögon eller andra mindre personliga artiklar.

Ett flertal fastsättningspunkter, i form av kompressionsremmar och öglor för vandrings- och skidstavar samt extra nät, erbjuder en rad möjligheter till att utöka kapaciteten och/eller anpassning för specifika aktiviteter.

Båda modellerna har detaljer som ger komfort och skydd under cykling, vandring och andra äventyrs-aktiviteter. En ventilerad ryggstoppning ger bra stöd. Ett flertal olika justeringsmöjligheter ger flexibel passform. Sömmar i reflexmaterial ökar bärarens synbarhet under dimma, regn, snö och mörker. Ett fack döljer dessutom ett smidigt regnskydd som alltid finns tillhands om du skulle överraskas av dåligt väder.

Photo Sport 200 AW är förberedd för vätskesystem med slang (ingår ej), har blixtlåsförsedda fickor på midjebältet, bröstremmar med inbyggd visselpipa och en aluminiumram för extra stöd.

Photo Sport Sling 100 AW har flera justeringsmöjligheter samt en ”crossover-rem”. Den väger endast 800 gram vilket gör den idealisk för kvinnor eller mer extrema aktiviteter.

Båda väskorna kommer att finnas i butik under juni månad och prislapparna hamnar på ca 1 700 respektive 1 300 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.