Spegellös Samsung NX200 med 20,3-megapixelsensor

Systemkameror 9 sep 2011

Nu har Samsung lanserat efterföljaren till sin spegellösa systemkamera NX100, och modellen har följaktligen fått beteckningen NX200. Det första man reagerar på när man läser specifikationerna är att CMOS-sensorn i APS-C-storlek är på hela 20,3 megapixlar, samtidigt som ISO-omfånget sträcker sig från ISO 100 till ISO 12 800. Att det hela dessutom ryms i ett milt sagt kompakt kamerahus i metall gör inte saken sämre.

Precis som föregångaren erbjuder även NX200 i-Function, som stöds av de flesta av Samsungs NX-objektiv. Det handlar om en funktion där du reglerar slutarhastighet, bländare, exponeringskompensation, vitbalans, och ISO-värde med hjälp av i-Function-knappen med tillhörande ring på objektivet. I samband med NX200-modellen introduceras dessutom version 2.0 av funktionen, vilken bland annat tillför direkt åtkomst av sex olika smarta filter direkt från i-Function-reglagen.

Bra att känna till i sammanhanget är att i-Function idag stöds av sammanlagt nio olika Samsung-objektiv, däribland de nylanserade objektive 18-200 mm, 16 mm, 60 mm, och 85 mm.

För den filmintresserade kan det vara bra att känna till att kameran även erbjuder full-HD-video (1920 x 1080/30 b/s, H.264) plus stereoljud.

Därtill klarar NX200 en seriebildtagningshastighet på hela 7 bilder per sekund, och erbjuder en 3-tums AMOLED-skärm-

Smart panel är ytterligare en ny funktion i den här kameran. Funktionen ger tillgång till ett reglage som ger snabb tillgång till många av de viktigaste funktionerna, så att du slipper att bläddra genom ändlösa menyer.

Samsung NX200 kommer att bli tillgänglig i handeln under oktober månad och kommer då att få ett cirkapris på 7 995 kronor i kombination med ett 18-55 mm OIS-objektiv. Utöver det har Samsung även släppt cirkapriser för några av de nya objektiven:

16 mm f/2,4: 3 495 kronor
60 mm makro: 6 000 kronor
18-200 mm: 8 000 kronor
85 mm f/1,4: 10 000 kronor

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.