Speedlight SB-300 – liten och lätt blixt för nybörjaren

Nyheter 9 aug 2013

Nu har Nikon lanserat blixten Speedlight SB-300 som med sitt lilla format och låga pris har nybörjaren som målgrupp

Speedlight SB-300  Den nya Speedlight-blixten är kompakt och lätt, och enligt Nikon så är målgruppen nybörjare som vill utmana kamerans inbyggda blixt och utforska fler kreativa ljussättningsmöjligheter. Nykomlingen är kompatibel med Nikons system- och CoolPixkameror.

– Blixtenheter kan göra mer än bara lysa upp motiv i mörka omgivningar, och den nya SB-300 är en fantastisk chans för blivande fotografer att upptäcka det. Det är ett enkelt sätt att ta kontroll över ljuset i situationer där omgivande och naturligt ljus kommer från en oönskad vinkel eller inte har den färg, värme eller intensitet man är ute efter. Även om du är nybörjare på fotografering med blixt och jobbar under svåra ljusförhållanden kan du undvika ofördelaktigt ljus och skapa bilder precis så som du har föreställt dig, säger Zurab Kiknadze, produktchef för objektiv, tillbehör och programvara på Nikon Europe.

SB-300 erbjuder ett ledtal på 18 (vid ISO 100), och har ett blixthuvudet som kan vinklas upp till 120° så att man blir mer flexibel när man fotograferar många olika motiv. Stöd för Nikons i-TTL blixtstyrning möjliggör optimal automatisk blixtbalans och systemkameraanvändare kan aktivera långsam synk, reducering av röda ögon och andra blixtlägen från kamerahuset för naturlig ljussättning.

Blixtens inbyggda programvara kan dessutom uppdateras via kamerahuset.

Vidare kan nämnas att SB-300 drivs av två vanliga AAA-batterier som finns tillgängliga i hela världen, och levereras med ett mjukt blixtfodral.

SB-300 har ett rekommenderat pris på 1 195 kr inklusive moms och säljstart är den 29 augusti.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.