Två nya instegssystemkameror från Sony

Nyheter 14 jun 2010

Under en i övrigt ganska lugn lanseringsperiod har Sony passat på att släppa två nya instegssystemkameror. Nykomlingarna heter A290, respektive A390, och skillnaden mellan de båda modellerna är att A390 har live-view, samt en vridbar LCD-skärm på baksidan. De båda sistnämnda detaljerna saknar A290. A390 ersätter de båda tidigare modellerna A330 och A380, samtidigt som A290 ersätter A230.

Sony A390
Sony A290
Sony A290

Även skillnaderna mellan de två nykomlingarna och modellerna de ersätter är oerhört liten. I alla fall när man läser den produktinformation som fanns tillgänglig när det här skrevs. I stora drag så kan vi konstatera att det främst handlar om ett förbättrat handgrepp. De tidigare modellerna fick en del kritik för handgreppet, bland annat att det var för kort för den med större händer. Huruvida det problemet har åtgärdats får ett kommande test i DigitalFoto utvisa.

I övrigt innehåller de nya Alpha-kamerorna en sensor på 14,2, megapixlar och sensorbaserad bildstabilisering.

Till båda kamerorna medföljer dessutom en liten HDMI-terminal för direktanslutning till alla TV-modeller som är HD Ready (kräver kabel som finns som tillval).

De båda kamerorna kommer att börja säljas under juli månad. A290 kommer då att betinga ett pris på 5 300 kronor i ett kit med kamerahus och ett 18-55 mm-objektiv. För 7 600 kronor får du det, plus ett 55-200 mm-objektiv. Motsvarande kitpriser för A390-modellen är 5 800, respektive 8 200 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.