Sony visar långzoomare i två olika format

Kompaktkameror 5 mar 2012

Under sin senaste lanseringsrunda valde Sony att lansera en rad digitalkameror i ett antal klasser. Cyber-shot HX20V är en kompakt långzoommodell, medan Sony Cyber-shot HX200V är en mer traditionell superzoomkamera som erbjuder ett zoomomfång på gigantiska 30x.

HX20V har utrustats med ett AA-objektiv och flera avancerade funktioner i ett stilrent kamerahus. Exmor R CMOS-sensorn (18,2 megapixel) samarbetar med den senaste BIONZ-bildprocessorn vilket, enligt Sony, ger skarpa bilder med låg brusnivå även i svagt ljus. Den avancerade tekniken för brusreducering ger verklighetsnära bilder genom att bearbeta alla delar av en bild för att uppnå den perfekta balansen mellan brus och detaljer.

HX20V har även försetts med 20x optisk zoom, AVCHD-video i Full HD-upplösning, funktionen Picture Effect, 3D-fotografering och GPS. Avancerade manuella funktioner ger även full kontroll över filmning och stillbildsfotografering.

Cyber-shot HX10V är en mer prisvänlig modell med en sensor på 18,2 megapixlar och 16x optisk zoom.

Sony Cyber-shot HX10V kostar 3 300 kronor, medan du får lägga cirka 4 000 kronor för en Cyber-shot HX20V.

Sony Cyber-shot HX200V är en superzoomkamera, som trots sitt objektiv med ett zoomomfång på hela 30x (motsvarande 27-810 mm) har ett format som gör den förhållandevis lätthanterlig. Trots det stora zoomomfånget så erbjuder objektivet f-tal på f/2,8-5,6. I sammanhanget bör även nämnas att Sony i det här fallet har satsat på Carl Zeiss Vario-Sonnar T*-optik i objektivet, vilket brukar borga för mycket hög optisk kvalitet.

Bland funktionerna kan nämnas filmning i Full HD-upplösning, funktionerna Superior Auto och Picture Effect, 3D-fotografering och autofokus i hög hastighet (omkring 0,13 sekunder i dagsljus och 0,21 sekunder vid svagt ljus vid 3 EV).

Vi noterar även att kameran är utrustad med inbyggd GPS, en 3-tums vinklingsbar skärm (med 921 000 bildpunkter), och en CMOS-sensor på 18 megapixlar.

För den som vill fokusera manuellt så erbjuder kameran ett reglage för detta, och dessutom erbjuds ISO-värden från 100 ända upp till 12800.

Sony Cyber-shot HX200V kommer att kosta cirka 4 700 kronor i butik.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.