Sony lanserar nytt

Nyheter 15 jan 2018

Sony utökar nu sin serie objektiv med E-fattning med ett 18–135 mm f3,5–5,6 APS-C-zoomobjektiv med hög förstoringsgrad. Det här är företagets 46:e objektiv med E-fattning.

Det nya objektivet, med modellbeteckningen SEL18135, har måtten 67,2 x 88 mm och väger bara 325 gram. Det har 7,5x optisk zoom med hög förstoringsgrad som täcker hela brännviddsområdet 18–135 mm på APS-C eller 27–202,5 mm i brännviddsområdet motsvarande 35 mm.

E 18–135 mm f3,5–5,6 OSS-objektivet har en asfärisk lins och två ED-glaselement (extra låg spridning) som minimerar aberrationen. Tack vare objektivets högsta förstoringsförhållande på 0,29x och minsta närgräns på 0,45 m finns det möjlighet att skapa närbilder med mjuk bokeh. Objektivet har även inbyggd optisk bildstabilisering som underlättar vid handhållen fotografering.

SEL18135 säljs i Europa från och med februari med det rekommenderade cirkapriset 6 800 kr.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.