SONY LANSERAR NYA LENS-STYLE-ENHETER

Objektiv 12 sep 2014

Nu bygger Sony ut sitt modellprogram inom produktgruppen Lens-Style, som består av fotoenheter för koppling till smartphonetelefoner och surfplattor. De båda nykomlingarna är dels en enhet till vilken det är möjligt att koppla valfritt Sony E-fattningsobjektiv, och dels en komplett enhet som erbjuder ett 30x optiskt zoomobjektiv

Sony Lens-Style

Sonys koncept med objektiv som ansluts direkt till smartphones och surfplattor via Wi-Fi och NFC, och som sedan kan lagra tagna bilder internt, men även skicka bilder till din smartphonetelefon har nu utökats med två modeller. Nykomlingarna heter QX1 och QX30. Enheterna kan fästas direkt på en smartphone eller surfplatta, alternativt användas separat för att ta selfies eller andra bilder och filmer.

QX1-modellen är utrustad med en 20 MP CMOS-sensor i APS-C-format, samt Sonys bildprocessor Bionz X. Dessutom är enheten försedd med en Sony E-fattning. Det sistnämnda gör det möjligt att montera valfritt Sony E-fattningsobjektiv på enheten. Dessutom erbjuder QX1 en inbyggd blixt, och en möjlighet att fota både i RAW- och JPEG-format. De båda sistnämnda funktionerna är modellen ensam om i det befintliga Sony LensStyle-modellprogrammet. Vidare klarar QX1 att filma i Full-HD-upplösning med en bildhastighet på 30p.

QX30 innehåller ett 30x optiskt zoomobjektiv på motsvarande 24-720 mm, och är utrustad med optiskt bildstabilisering och autofokus. Man har i det här fallet valt en 20 MP-sensor i den något mindre storleken 1/2,3 tum. Dessutom erbjuder objektivet en seriebildtagningshastighet på upp till 10 bps, samt en möjlighet att filma i Full-HD-upplösning med en bildhastighet på 60p.

Båda de nya enheterna kräver Sonys PlayMemories Mobile-app, vilken finns både för Android och iOS-enheter, för att kunna hanteras av smartphone-telefoner och surfplattor.

De nya enheterna kommer att betinga ett cirkapris på 2 900 kronor vardera.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.