Sony lanserar NEX-5T och nya objektiv

Systemkameror 2 sep 2013

Sony NEX-5T är utrustad med NFC för enklare WiFi-anslutning, funktionen Smart Remote Control för enkel fotografering via smartphone, en Stor Exmor APS HD CMOS-sensor för professionella bilder, och nya funktioner med det växande utbudet av PlayMemories Camera Apps

Sony NEX 5T Med nya Sony NEX-5T kan du ansluta din smartphone eller surfplatta (Android eller IOS), dator eller TV och överföra bilder och filmer trådlöst. Det är också den första NFC-kompatibla systemkameran från Sony. Det innebär One-touch trådlös anslutning till Androidtelefoner och surfplattor för delning och fjärrstyrning av kameran. Ingen installation krävs, det räcker att du håller telefonen/surfplattan mot kameran för att upprätta en trådlös anslutning. Med funktionen Embedded Smart Remote Control kan du dessutom kontrollera och utlösa kamerans slutare via din smartphone, vilket är perfekt för gruppbilder där du själv vill vara med i bilden.

NEX-5T är utrustad med en 16,1-megapixels sensor i APS-C-sensor, och funktionen Advanced Fast Hybrid AF kombinerar fassökande autofokus för att spåra snabbrörliga motiv med kontrastdetekterande AF för absolut precision.

Den vikbara LCD-skärmen kan fällas upp till 180 grader för visning när kameran hålls på en armslängds avstånd, och Auto Portrait Framing gör det lättare att ta snygga självporträtt. Dessutom finns en digital nivåmätare som gör det smidigt att hålla en rak horisont.

Sony NEX 5TY

Utbudet av nedladdningsbara PlayMemories Camera-appar växer och tillför ytterligare funktioner till NEX-5T, och det går att välja både mellan kostnadsfria- och betal-appar för bildeffekter och andra verktyg. Exempelvis kan en helt ny Lens Compensation-app låter experter använda och  spara subtila bildkorrigeringar för olika objektiv. Korrigeringar kan göras för att kompensera för skuggning, kromatisk aberration och förvrängningar.

Dessutom har Direct Upload Version 2.0 uppdaterats för effektiv överföring av foton till sociala nätverkstjänster där det finns WiFi-uppkoppling. Du kan även installera Flickr Add-on för direkt uppladdning till Flickr.

Samtidigt passar Sony på att utöka utbudet av utbytbara E-mount-objektiv med tre nya modeller. Först ut är Carl Zeiss Vario-Tessar T* E 16-70 mm F4 ZA OSS som är en bildstabiliserande zoom. Vidare bland nyheterna kan noteras E PZ 18-105 mm F4 G OSS, vilket är Sonys första G-objektiv för E-mount-kameror och videokameror med utbytbara objektiv, och det ska enligt Sony erbjuda smidig, tyst fokus och powerzoom.

Slutligen har Sony passat på att lansera objektivet E 50 mm F1,8, som nu även kommer i svart.

Samtliga nya objektiv passar till det spegellösa kompaktkamerasegmentet NEX med modellerna NEX-3, NEX-5, NEX-6 och NEX-7, liksom nya α3000 och Handycam-modellerna NEX-VG900E och NEX-VG30EH Full-HD-videokameror.

Sony NEX 5T

Nya NEX-5T kommer att finnas till försäljning från september 2013, och de nya E-mountobjektiven SEL-1670Z, SEL-P18105G och SEL-50F18 finns till försäljning från och med oktober 2013.

Följande priser gäller för nykomlingarna från Sony:

NEX-5T (16-50 mm): 6 200 kronor

NEX-5T (16-50mm + 55-210 mm): 8 400 kronor

SEL-1670Z: 9 200 kronor

SEL-P18105G: 5 500 kronor

SEL-50F18: 2 900 kronor

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.