Sony lanserar A35 systemkamera med fast spegel

Systemkameror 9 jun 2011

Nya A35 bygger på de tidigare modellerna A33 och A55. Kameran är med andra ord en hybridkamera med genomskinlig fast spegel.

Fördelen med det här systemet är förutom färre rörliga delar, snabbare seriebildstagning och exaktare autofokus som inte störs av en rörlig spegel. Därmed kan kameran filma i full HD och erbjuda kontinuerlig autofokus.
A35 har en Exmor APS HD CMOS-sensor, med en upplösning på 16 megapixel. Kameran har också en ny bildprocessor som heter BIONZ, vars enda uppgift är att optimera bilddata och försäkra felfria bilder med rik, naturlig färgåtergivning.

Kamerans sensor har en maximal känslighet på ISO 12800 vilket gör det möjligt att fånga naturliga stillbilder och HD-video även i svagare ljus.

Baksidan av kameran pryds av en 3-tum fast skärm med upplösningen 921 000 pixlar. Skärmen är dock fast och inte ledad som hos föregångarna, detta är en av de stora skillnaderna från de andra modellerna A33 och A55. Enligt Sony skall den nya skärmen kunna leverera naturlig svärta och exakt färgåtergivning. Eftersom kameran använder sig av liveview och har en fast spegel, är även kamerans sökare elektronisk med en upplösning på 1,15 miljoner pixlar.

A35 klarar av att ta serier av bilder med en hastighet på 7 bilder per sekund.  Något som också har förbättrats är kamerans värmeegenskaper. De tidigare modellerna kunde endast filma i 9 minuter per tagning, medan nya A35 kan filma i ytterligare 20 minuter utan att bli överhettad. Kameran har också fått utökad batteritid och klarar att ta 440 bilder per laddning. Detta är en ökning med ungefär 30% mot föregångarna.

Som alla nya kameror har förstås A35 inbyggda bildeffektslägen. Effekter som: Retro, High Key, Leksakskamera och färgreduktion appliceras medan du tar bilden eller filmar i HD.

A35 kommer att finnas i handeln runt augusti och priset för enbart huset hamnar på ungefär 6 500 kr. Kameran kommer också att säljas som kit med 18-55 mm objektiv för 7 100kr och med ett objektiv på 55-200 mm för runt 9200 kr.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.