Sony Cyber-shot WX30 – kompakt med CMOS-sensor

Kompaktkameror 12 aug 2011

En av de senaste kompaktkamerorna från Sony är betecknad Cyber-shot WX30, och den erbjuder bland annat ett 5x zoomobjektiv på motsvarande 25-125 millimeter, en CMOS-sensor på 16,2 megapixel, och en tryckkänslig 3-tumsskärm med en upplösning på 920 000 pixlar. Dessutom klarar kameran att filma video i Full-HD-upplösning, samt ta 3D-bilder. För att skapa den sistnämnda typen av bilder väljer du 3D-läget, och trycker på avtryckaren. Då tar kameran ett antal bilder i snabb följd, och utför ett antal beräkningar, bland annat av djupet i bilderna. Resultatet blir en färdig 3D-bild.

Funktionen Dual Rec är lite extra intressant. Under filmning kan du nämligen trycka på avtryckaren, varpå en 12 megapixels stillbild tas. Filmningen avbryts dock inte under stillbildstagningen vilket är ytterst praktiskt.

Utöver det kan nämnas att kameran även stödjer Sonys Sweep Panorama-funktion med vilken du kan ta panoramabilder bara genom att svepa kameran över en scen. I funktionens högupplösta läge skapas bilder i storleken 42,9 megapixlar vilka kan visas på exempelvis en ansluten HD-TV.

WX30 kommer att finnas i butik under september 2011.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.