SONY A6300 MED 425 FOKUSPUNKTER OCH 4K-FILM

Nyheter 5 feb 2016

Sony A6300 innehåller en helt nyutvecklad 24,2 MP-sensor i APS-C-storlek, och därtill kan kameran filma i 4K-upplösning. Dessutom påstår Sony att kameran har världens snabbaste autofokus

SonyA6300-fram-WordpressDen senaste spegellösa kameran från Sony heter A6300, och den erbjuder ett autofokussystem med hela 425 fasdetekterande autofokuspunkter, vilket definitivt är världsrekord för spegellösa systemkameror. Kamerans AF-system är ett hybridsystem, och erbjuder även ett antal kontrastdetekterande fokuspunkter. Samarbetet mellan de båda systemen ska, enligt företaget, göra att kameran kan låsa fokus på ett objekt så snabbt som inom 0,05 sekunder, vilket alltså ska vara nytt rekord för den här typen av kameror.

Seriebildtagningsförmågan ligger på upp till 11 bilder per sekund med kontinuerlig autofokus.

SonyA6300-ovan-Wordpress

Under skalet sitter en Exmor 24,2 MP CMOS-sensor i APS-C-storlek, samt Sonys BIONZ Z-bildprocessor. De två enheterna ger bland annat ett ISO-omfång på ISO 100-51200.

Intressant är också att nykomlingen erbjuder filmning i 4K-upplösning, och det här är Sonys första systemkamera utan fullformatsensor som erbjuder den nya höga filmupplösningen. Sony låter också meddela att kameran klarar att fokusera dubbelt så snabbt vid filmning jämfört med föregångaren, och det ska vara tack vare det nya AF-systemet.

SonyA6300-bak-Wordpress

När vi ändå befinner oss bland kamerans filmfunktioner noteras att den även erbjuder Full-HD-filmning i hastigheten 120 bilder per sekund, vilket alltså gör det möjligt att skapa slow motion-filmer i Full-HD-upplösning. Och har du intresse av seriös ljudinspelning när du spelar in film så kan det naturligtvis även vara intressant att känna till att kameran är utrustad med en mikrofoningång.

På baksidan hittar vi en OLED-skärm med 2 400 000 pixlar

A6300 är tillverkad i magnesiumlegering och erbjuder hela nio anpassningsbara knappar som kan ges upp till 64 olika funktioner.

Bland övriga nyheter får inte heller glömmas ett digitalt vattenpass och ett tyst fotograferingsläge.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.