Sony α3000 med halvtransparent spegel och stor sökare

Systemkameror 5 sep 2013

α3000 är den senaste systemkameran från Sony, och den erbjuder bland annat ett helt nyutvecklat grepp, en elektronisk sökare med 100 procents täckning av synfältet, och en CMOS-sensor på 20,1-megapixlar

Sony A3000

Nya Sony α3000 är utrustad med en 20,1-megapixel Exmor APS HD CMOS-sensor och har stöd för objektiv med E-mount-fäste. Full HD-video är standard, liksom en elektronisk sökare med 100 procents täckning av synfältet. Extra information visas i sökaren, inklusive ett rutnät för att få en överblick av horisonten.

Förutom ett nyutvecklat grepp är kameran utrustad med en tillbehörssko som gör det möjligt att använda en uppsjö tillbehör. Exempelvis kan du skapa ljuseffekter med den nya blixten HVL-F43M som har Sonys Quick Shift Bounce-system för att undvika skuggor. Ljud kan du fånga in med stereomikrofonen ECM-XYST1M, eller så kan du lysa upp mörka filmscener med den batteridrivna video-IR-ljuset HVL-LEIR1.

Picture Effect-funktionen erbjuder femton konstnärliga effekter som Retro Photo, Miniature och Partial Colour. Auto Object Framing hjälper dessutom användaren att beskära porträtt, närbilder och även rörliga motiv för ett mer professionellt resultat.

Sony α3000 kommer att börja säljas under september till ett cirkapris på 3 900 kronor (hus plus 18-55 mm-objektiv).

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.