”Sling”-väska som sitter rätt på båda sidorna

Kringutrustning 12 sep 2010
Sling-O-Matic

Någon gång under oktober månad kommer väsk- och tillbehörstillverkaren Think Tank att lansera väskan Sling-O-Matic. Det handlar, precis som namnet antyder, om en väska av sling-typ, vilket kan beskrivas som en ryggsäck med bara en rem.

Ett problem med tidigare väskor av den här typen är att de haft remmar som varit anpassade till att bäras på en specifik sidas axel – alltså antingen vänster eller höger. Det här råder dock Sling-O-Matic bot på eftersom dess rem fungerar på båda sidor. Hemligheten bakom den finurliga lösningen är att remmens övre infästning rör sig längs en skena som automatiskt anpassar formen – oavsett vilken axel du väljer att bära väskan med.

Sling-O-Matic-serien består av tre olika väskor i tre olika storlekar, beroende på hur stor utrustning du behöver bära med dig. Sling-O-Matic 10 rymmer en professionell systemkamera plus tre till fyra objektiv, inklusive ett 70-200 f2.8. Sling-O-Matic 20 och Sling-O-Matic 30 rymmer båda en professionell systemkamera plus fyra till sex objektiv, inklusive ett 70-200 f2.8. Sling-O-Matic 30 innehåller dessutom en separat ficka som rymmer en bärbar dator med 15-tumsskärm.

Sling-O-Matic 30

Dessutom kan nämnas att väskorna i den nya serien är utformade på ett diskret sätt så att det inte klart ska framgå att det handlar om en kameraväska. Bland detaljerna noteras även en lång sidoficka som rymmer ett stativ, en stor vattenflaska eller andra tillbehör, stora handtag på tre sidor, stora dragkedjeförsedda fickor på framsidan, baksidan, och sidorna, regnskydd, och mjuka avdelare som gör att du kan anpassa väskans innerutrymmen helt efter dina behov.

Sling-O-Matic insidan

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.