Skynda på åldrandeprocessen

Guider 10 Dec 2012

Om du är nyfiken på hur du kommer att se ut om 30 år, är det här ett projekt för dig! Du kan använda porträttet vi har här, eller ta ett foto av dig själv och prova på ditt egna ansikte.

Processen förenklas genom att man lånar åldersdetaljer från ett annat ansikte. Vi kommer att hämta den mörka färgen från rynkor från en gammal man och blanda in dem i vår modells ansikte. Vi kommer att låna ögonbryn också, och använda små penseldrag för att lägga till längre hårstrån från ögonbryn. Dessutom kommer vi ändra hudfärgen för att ge porträttet ett mer åldrat utseende, sedan använda Gör flytande-filtret för att förstora en del inslag i ansiktet som blir större med åren, exempelvis näsan och öronen. Läpparna kommer tunnas ut, och hårlinjen flyttas uppåt.

Andra förändringar som inträffar när vi åldras är att håret blir grått och vi får fläckar i huden. Vi fixar det med hjälp av justeringar och ett målat lager. För att göra processen enklare använder vi masker där så behövs för att blanda in effekterna utan att behöva göra avancerade markeringar.

01 Lägg till rynkorna
Öppna ”ageing_before01.jpg” och ”ageing_ before02.jpg (du hittar båda dessa filer i filarkivet här). Målsök det gamla ansiktet, välj Fönster > Kanaler, tryck på Cmd/Ctrl och klicka på RGB-lagertumnageln. Välj Markera > Omvänd, och sedan Redigera > Kopiera. Återvänd till det unga ansiktet och välj Redigera > Klistra in. Klicka på Flytta-verktyget, välj Redigera > Omforma > Tänj det gamla ansiktet för att matcha det unga. Ställ in blandningsläget på Luminiscens, lägg till en mask och måla bort allt utom rynkorna.

02 Lägg till åldersfläckar
Använd lagret ”Old_Man”. Använd Lassoverktyget för att markera fler rynkor från det gamla ansiktet och klistra in dem. Flytta dem till rätt position, tänj och blanda dem med masker, sänk lageropaciteten och använd Luminiscens-läget. Skapa ett nytt lager, ställ in förgrundsfärgen på R120, G70, B50 och måla åldersfläckar. Ställ in blandningsläget på Multiplicera och sänk opaciteten.

03 Skapa ögonbryn
Kopiera ögonbrynen från ”Old_Man”- lagret och klistra in som nya lager. Placera de här i en grupp och ställ in gruppens blandningsläge till Normal. Välj Lager > Nytt justeringslager > Mättnad och minska Master- och Gul-kanalens mättnad. Lägg till ett nytt lager, ange grått som förgrundsfärg, och med en tunn pensel ritar du in extra hår i ögonbrynen.

04 Öka kontrasten
Välj Lager > Nytt justeringslager > Kurvor. Öka kontrasten med en stark S-kurva. Välj Lager > Nytt justeringslager > Nyans/Mättnad. Minska mättnaden i Master- och Röd-kanalerna och öka mättnaden i den gula kanalen. Justera maskerna på rynklagren om så behövs.

05 Fixa håret
Markera håret och välj Lager > Nytt justeringslager > Kurvor. Ställ in utdata till 255 och indata till 35. Ställ in lageropaciteten till 10%. Lägg till ett andra Kurv-justeringslager. Klicka på kurvan för att förankra skuggorna, dra sedan upp mellantonerna och högdagrarna. Lägg till ett Nyans/ Mättnad-justeringslager och minska mättnaden till -100. Justera lageropaciteten till 75%.

06 Omforma ansiktet

Klicka på det översta lagret i bilden och lägg till ett nytt lager genom att välja Lager > Nytt > Lager. Tryck på Cmd/ Ctrl+Alt+Shift+E för att klistra in en sammanlagd version av bilden till det här lagret. Välj Filter > Gör flytande och använd utbuktningsverktyget för att öka storleken på näsan och öronen. Omforma ansiktet och för kinderna neråt.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

1 kommentar

ted 18 Dec 2012

Så kommer han eventuellt att se ut om 30mår men då efter en rad av misslyckade plastikoperationer

Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.