Skulptera kroppsformen

Guider 18 apr 2012

Den absolut vanligaste förfrågan som professionella retuscherare får brukar vara något i stil med: “Kan du plocka bort 5 kilo?”. Den goda nyheten är att det går att göra – och på flera olika sätt, dessutom. När man fotograferar ett porträtt finns det alltid vissa vinklar som är mer fördelaktiga, exempelvis om man plåtar uppifrån för att tona ner en dubbelhaka. Dessutom låter Photoshop dig tona ner armar och krympa midjor. Nu tar vi en titt på dessa smarta tekniker.

01 Skapa en en markering
För att börja jobba på ett specifikt område, tryck på Cmd/Ctrl+J för att duplicera ditt bakgrundslager och plocka sedan fram markeringsverktyget från verktygspanelen. Skapa en lös markering runt hakområdet och gå till Filter > Gör flytande för att få fram den rutan.

02 Tänj hakan
Välj det översta verktyget – Skeva framåt-verktyget. Klicka en aning under hakan, och dra för att stoppa in den lite. Använd en stor pensel för breda drag. Justera penseln med hjälp av inställningarna för Penselstorlek och Penseltryck till höger.

03 Markera armen
När du är nöjd med vad du har gjort trycker du på OK, sedan på Cmd/Ctrl+D för att avmarkera hakområdet. Sedan tonar vi ner armen. Välj lassoverktyget och skapa en lös markering runt utsidan

04 Dra inåt
Tryck på Cmd/Ctrl+J för att kopiera markeringen till ett nytt lager, och välj sedan flytta-verktyget från verktygspanelen. Kryssa för alternativen för Automarkera och Visa omformningskontroller i alternativraden, dra sedan området inåt för att smalna av armen.

05 Rotera för att passa
Klicka precis bakom ett av hörnen och rotera, använd sedan de andra punkterna på rutan för att förvränga armen för bästa passform, och kom ihåg att behålla rätt proportioner. När du är nöjd trycker du på Enter för att applicera omformningen.

06 Maska kanten
Gå till lagerpanelen och klicka på Lägg till lagermask-ikonen, ta sedan penselverktyget från verktygspanelen. Tryck på D och sedan X för att ställa in din förgrundsfärg till svart, välj sedan en mjukkantad, rund pensel och måla utmed den 0hårda kanten på armen för att mjuka upp linjen.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.