Skapa vattentexteffekter

Guider 22 jan 2013

När du vill att text, en logotyp eller annan bild ska se ut att vara under vatten, är ett enkelt trick att sänka opaciteten på lagret så att man kan se vattnet genom det. Det ger direkt resultatet att det ser ut att ligga under ytan. Men för en mer övertygande effekt är det viktigt att förvränga bilden så att den ser ut att ha krusats av vattenytan. Det finns flera olika förvrängningsfilter som kan skapa slumpmässiga krusningar, men det är alltid bäst att använda själva bakgrunden som grund för förvrängningen.

Det inte så ofta använda Förskjutningfiltret är det perfekta valet för det här. Genom att konvertera bakgrunden till ett grått lager och sedan göra det oskarpt, kan du producera en förskjutningskarta som kommer att förvränga din bild automatiskt. Och eftersom förskjutningskartan har exakt samma storlek som bilden du jobbar på, kommer allt att passa perfekt.

Steg-för-steg
Skapa undervattenstext

01 Förvräng bilden
Man kan använda valfri bild eller text. Använd Omforma fritt-verktyget för att rotera lagret, håll sedan ner Cmd/Ctrl när du drar hörnhandtagen för att fixa till perspektivet.

02 Förskjutningskarta
Duplicera bakgrundslagret och tunna ut det. Applicera Gaussisk oskärpa så att fina detaljer blir suddiga, och spara sedan dokumentet med bara detta lager synligt.

03 Applicera förskjutningen
Dölj det suddiga bakgrundslagret, och på bildlagret väljer du Filter > Förvrängning > Förskjutning. I Välj-rutan väljer du filen du sparade tidigare. Klicka på OK.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.