Skapa vackra läppar

Guider 5 apr 2012

Läppar är nästan lika viktiga som ögonen på retuscherarens prioriteringslista. En enkel retuschering skulle vara att efterbelysa linjen där läpparna möts, sedan förbättra tonerna med ett justeringslager. Förutom tekniker för att göra det mesta av ditt motivs läppar. Om du vill ändra läppstiftsfärgen lägger du till ett Nyans/Mättnad-justeringslager, eller så kan du göra dem fylligare. Bara dra upp en lös markering, ludda med 10 pixar och förstora med Omforma-läget.

01 Efterbelys mellanrummet

Tryck Cmd/Ctrl+C för att duplicera ditt bakgrundslager, välj sedan Efterbelys-verktyget från verktygspanelen. I alternativraden ställer du in omfånget till Mellantoner och Exponering till 15%. Med en mjukkantad pensel ritar du utmed linjen där läpparna möts för att ge dem mer definition.

02 Justera tonerna

Klicka på Skapa justeringslagerikonen i lagerpanelen och välj Kurvor. Dra en S-formad kurva med två punkter för att förstärka kontrasten, välj sedan Röda från RGB-menyn och för kurvan uppåt – använd olika färginställningar för andra färger. Tryck på OK.

03 Lägg till en mask

Tryck Cmd/Ctrl+I för att invertera Kurv-lagermasken och dölj justeringen, ta sedan penselverktyget från verktygspanelen. Tryck på D för att återställa vitt som färg och måla över läpparna för att visa tonerna. Slutligen leker du med opaciteten hos Kurv-lagret för att finjustera effekten.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.