Skapa upprepande mönster

Guider 2 okt 2012

Cassini Pattern-tillägget är ett tillskott till Pixel Bender som du kan använda för att skapa upprepande mönster. Dess geometri är baserad på Cassinis ovaler, döpta efter 1600-talsastronomen Giovanni Cassini. Genom att ändra filterinställningarna kan man producera en mängd olika inställningar från en bild. Filtret fungerar i Pixel Bender som är tillgängligt för Photoshop CS4 och CS5, men inte i tidigare versioner.

01 Installera filtret
Ladda ner Cassini Pattern-tillägget från http:// bit.ly/cassinifilter. Du måste redan ha installerat Pixel Bender för Photoshop CS4 eller CS5 från http://adobe.ly/pixelbendercs5. Du måste installera korrekt version av Pixel Bender för din version av Photoshop. Packa sedan upp “cassini.zip” och kopiera cassini.pbk-filen till din Pixel Bender Files-mapp.

02 Bildens storlek

Öppna en lämplig bild i Photoshop och ändra dess storlek via Bild > Bildstorlek. Kryssa för Begränsa proportioner-rutan, ställ in Bredd på 2000 pixlar, notera Höjd-värdet och klicka på OK. Välj Filter > Pixel Bender > Pixel Bender Gallery och välj Cassini ur listan.

03 Ställ in filtret
Ställ in imageWH-värdena på bildens Bredd och Höjd. Vi ställde in på 2000 och 1339. Använd justeringarna för att ändra bilden. poi[0] ändrar rotationen på formerna och poi[1] ändrar den vertikala höjden på hela mönstret, antingen genom att sträcka ut eller trycka ihop. Lambda-justeringen justerar rotationen på formerna i mönstret.

04 Finjustera filtret
De flesta Pixel Bender-filter fungerar bäst när man ställer in imageWH på de aktuella bildstorlekarna men det går också att hitta andra mönster genom att ange andra värden för Bredd och Höjd. Använd zoom för att flytta in eller ut för att skapa ett större eller mindre upprepande mönster. Klicka på OK när du är klar. Våra inställningar, uppifrån och ner, är 1600, 1890, 500, 460, 5, 1.5.

Installera Pixel Bender

För att installera Pixel Bender, stäng Photoshop och kör Adobe Extension Manager. På Windows Vista och Windows 7, högerklicka på Extension Manager och välj Kör som administratör Välj Arkiv > Installera tillägg och installera den nerladdade .mxpfilen. Pixel Bender fungerar inte i Photoshop CS3 eller tidigare. Beroende på var dina Photoshopprogramfiler är installerade, placera cassini.pbk-filen i den nya Pixel Bender Files-mappen vid c:Program Files (eller Program Files (x86))AdobePhotoshopmappen.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.