SKAPA UNIK UTOMHUSKONST

Teknik 22 sep 2014

Behandla landskapet som en blank kanvas och bli kreativ

SkapaUnikUtomhuskonst1-Wordpress

Istället för att bara ta exakta kopior av naturen, varför inte titta på nya sätt att skapa bilder där du sätter din egen prägel på platsen?

Nya Zeeland-baserade miljöskulptören Martin Hill använder fotografi som ett sätt att registrera flyende naturlig konst som konstrueras av is, löv och stenar. Hans bilder är den perfekta inspirationen om du överväger att ta din landskapsfotografering åt ett nytt håll.

“När jag skapar kortlivade skulpturer som återvänder till naturen efter att jag har fotograferat dem så är bilden det enda som återstår, så den blir konstverket”, avslöjar Martin. “Bilden är förvisualiserad när jag skapar skulpturen, och jag tänker på element som bakgrunder eller reflektioner. För att få bäst resultat planerar jag så ljuset är rätt, eller väntar. Hela poängen med mina skulpturer är att arbeta med och anpassa miljön, inte tvinga mig på och förändra den.

Det betyder att jag samarbetar med olika väder och ljusförhållanden allteftersom de dyker upp. Jag går till platser som är så vilda och naturliga som möjligt, och arbetar med det jag kan hitta vad gäller material och förhållanden.”

SkapaUnikUtomhuskonst2-Wordpress

Du kan se resultatet av just det i dessa två bilder. Den första bilden av en lövbåge togs i en japansk skog. Enligt Martin fäste löv doppade i vatten överraskande bra på den här böjda pinnen och bågen hölls på plats precis länge nog för att kunna fotograferas.

Den andra bilden visar en ring med 2 000 pimpstenar i Whanganui Bay, Nya Zeeland. Den flytande vulkaniska stenen hölls på plats med korta pinnar under vattnet

Sätt igång

• Välj en plats och återvänd under säsongerna för att registrera de föränderliga färgerna och texturerna.

• Fota i början och i slutet av dagen för att dra fördel av det bästa ljuset.

• Låt dig inspireras av andra fotografer, men försök att hitta din egna kreativa röst.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.