Skapa snygga spiralbilder

Guider 13 aug 2012

1904 blev Droste Cocoa Company kända för mer än choklad när designers skapade en låda som visade en upprepande bild-i-bildeffekt. Det här kallas nu Drosteeffekten. Här kommer vi visa hur du kan åstadkomma den med Photoshops Droste Effect-filter. Det här filtret körs i en kul Photoshop-plug-in som heter Pixel Bender. För Photoshop CS4 finns den på www.adobe.com/devnet/pixelbender.html och för CS5 på labs.adobe.com/technologies/pixelbenderplugin . Se till att ladda ner den mjukvara som passar din version av Photoshop och att du laddar ner insticksprogrammet och inte verktygskitet.

01 Skaffa filtret

Ladda ner Droste-filtret från www. subblue.com/projects/droste. Det här fungerar med Photoshop CS4, CS5 och CS5.1. Extrahera filerna och kopiera droste.pbk-filen till din Pixel Bender-mapp. Se nedan för mer info.

02 Beskär bilden

I Photoshop öppnar du en lämplig bild. Välj Beskärning, håll nere Shift och dra för att skapa en fyrkantig markeringsram. Beskär bilden så att ditt motiv är i mitten med en stor ram runt om. Välj Bild > Bildstorlek och notera Bredd och Höjd.

03 Applicera filtret
Välj Filter > Pixel Bender > Pixel Bender Gallery och sedan Droste från Filter-menyn. Nästa steg är att ställa in storlek [0] och storlek [1] till bildens bredd och höjd.

04 Justera inställningarna
Inaktivera transparent Inside för att runda av de kantiga hörnen. För att lägga till mer virvlar ökar du Strands till 2 eller 3. Aktivera eller inaktivera strand Mirror för att kontrollera speglingarna. Öka radius Inside-värdet för att lägga till mer rotationer. Klicka på OK för att avsluta.

Installera Pixel Blender
För att installera Pixel Bender stänger du Photoshop och kör Adobe Extension Manager. På Windows Vista och Windows 7 högerklickar du på Extension Manager och väljer Kör som Administratör. Välj File > Install Extension och installera den nerladdade .mxp-filen. Pixel Bender fungerar inte på Photoshop CS3 eller tidigare. Beroende på var dina Photoshop-programfiler är installerade placerar du droste.pbk-filen i den nya Pixel Bender mappen inuti din c: Program Files (eller Program Files (x86)) AdobePhotoshop-mapp.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.