Skapa skissefekter med Gaussisk oskärpa

Guider 6 Nov 2012

Det är lätt att göra om ett foto till en skiss i Photoshop, och man måste inte vara någon konstnär för att få resultaten att se bra ut. I det här projektet får du lära dig hur man använder Gaussisk oskärpa-filtret för att isolera och förbättra kanterna i dina foton. Dessa kanter kommer sedan att bli linjerna i din skiss. Du kan sedan konvertera färgerna till svart och vitt så att den resulterande bilden ser ut att vara ritad med penna. När du jobbar med det här projektet kommer du se hur man genom att konvertera bilden till ett Smart objekt innan man applicerar Gaussisk oskärpa-filtret kan gå tillbaka för att justera oskärpan för att få bästa tänkbara resultat.

01 Skapa smart objekt
Öppna filen”sketch_before.jpg”från vårt filarkiv. Högerklicka på bakgrundslagret och välj Duplicera lager. Döp till ”Oskärpa” och klicka på OK. Högerklicka på det här Oskärpa-lagret och välj Konvertera till Smart objekt. Att konvertera till smart objekt låter oss lägga till ett redigerbart filter på lagret.

02 Gaussisk oskärpa
Ställ in Oskärpa-lagrets blandningsläge på Dela upp. Bilden bör nu försvinna. Med Oskärpa-lagret fortfarande aktivt, väljer vi Filter > Oskärpa > Gaussisk oskärpa. När man justerar radien, börjar kanterna i bilden komma tillbaka. Justera Radien så att du kan se linjerna – ställ in på 10 pixlar och klicka på OK.

03 Lägg till justeringslager
Välj Lager > Nytt justeringslager> Svartvitt och justera reglagen för att få en svartvit bild. Vi ställer in Gula på -100, Cyan på 200, Blå på -50 och lämnar alla andra inställningar orörda. Välj Lager > Nytt justeringslager > Nivåer och justera reglagen för att lägga till kontrast. Ställ in Svart-reglaget till 50 och Mellanton på 0.40.

04 Finjustera effekten
Linjerna kontrolleras av Gaussisk oskärpa-filtret, så dubbelklicka på filtret i lagerpanelen för att öppna filterinställningarna. Justera bilden genom att justera radien på oskärpan. Att öka radien ökar detaljerna i bilden; att minska den tar bort detaljer.

 

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.