Skapa realistiska skuggor

Guider 18 apr 2011

Det finns ofta flera olika tekniker man kan använda för att nå ett visst resultat. Förskjutnings-filtret är rätt likt sin kusin, Glas-filtret. Det fungerar på ett liknande sätt och använder intensitetsvärden från en bild för att flytta positionen på pixlarna i en annan.

01 Bakgrund
Försök utforska hur skuggorna reagerar på olika miljöer. När du kommer till steg 7 i tips nummer ett, lägger du till metalldörren som en annorlunda bakgrund. Bilden är mindre, så du behöver beskära arbetsytan.

02 Förskjutningsjusteringar
Kopiera bakgrunden till ett nytt gråskaledokument. Lägg till en Nivåjustering (skuggor 55, mellantoner 1.10 och högdagrar 194). Lägg till Gaussisk oskärpa med 5 pixlar. Spara som Metallförskjutning.psd.

03 Applicera
På skugglagret går du till Filter>Förvräng>Förskjutning. Kryssa i Anpassa efter skärm och Upprepa kantpixlar. Lägg till en maskad kopia av Metall-lagret satt på Skärm. Klipp en Nivåjustering till Figur-lagret.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.