Skapa magi med Pixel Bender

Guider 22 Dec 2012

Ett av de mest populära insticksprogrammen för Adobe Photoshop är Pixel Bender. Det kommer med ett antal filter som du kan använda för att applicera roliga och intressanta effekter på dina bilder. De inbyggda effekterna inkluderar ett kalejdoskopfilter, ett som gör ett hål i din bild och ett annat som applicerar en fiskögoneffekt.

Utöver de inbyggda filtren finns det tillägg som man kan ladda ner från Adobe Exchange-webbplatsen som kan installeras i Pixel Bender. De gör det möjligt att lägga till en reflektionseffekt på en bild eller göra om den till en serie punkter. Använd vår bild och inställningar för att återskapa resultaten och som utgångspunkt för experiment med filtren på dina egna bilder.

Vrid med Tubeview
Öppna bilden ”pixel_bender1.jpg”, som finns i vårt filarkiv. Det här filtret fungerar bra med en liten bild så välj Bild > Bildstorlek och ställ in Bredd och Höjd till 50 procent Ändra bildupplösning till Bikubisk skarpare. Välj Filter > Pixel Bender > Pixel Bender Gallery. Välj TubeView och ställ in Radius på 300, Turbulence på 0.15, Edge och Distance Fade på 0, Center Point [0] på 1260, Center Point [1] på 374 och Background Color [3] på 1. cirklar Gå till http://adobe.ly/PB_dots och ladda ner tillägget Dots. Zippa upp filen och kopiera .pbk-filen till din Pixel Bender Files-mapp. Öppna ”pixel_bender1.jpg”. Välj Filter > Pixel Bender > Pixel Bender Gallery > Dot. Ställ in Size [0] och Size [1] på 65, ställ in Circle_Size på 65. Ställ in Start [0] och [1] på -200 och Gradation på 0.3. Det här filtret ser bäst ut när Size- och Circle_Size-värdena är likvärdiga – använd Gradation för att färga kanterna på prickarna.

Skapa Kalejdoskopmönster
Öppna ”pixel_bender1.jpg”. Välj Filter > Pixel Bender > Pixel Bender Gallery > Kaleidoscope. Ställ in Center point [0] på 1195 och Center point [1] på 1340. Ställ in Size på 500, Fade på 1 och Rotation angle på -2.5. Justera Center point-värdena för att variera kalejdoskopeffekten.

Skapa oljemålning

Öppna ”pixel_bender1.jpg”. Välj Filter > Pixel Bender > Pixel Bender Gallery > Oil Paint. Ställ in Stylization på 10, Cleanliness på 15, Colorization på 1.3, Brush Scale på 8 och Brush Contrast på 0.54. Variera Stylization för att ändra längden och dragens blandning, Brush Scale för att ändra storleken och längden på mörka drag, Brush Contrast för att justera dragkontrasten och Colorization för att variera färgintensiteten. Cleanliness varierar effektens jämnhet.

Fiskögoneffekt
Öppna startbilden ”pixel_bender1.jpg”. Välj Filter > Pixel Bender > Pixel Bender Gallery. Välj Fisheye-filtret och ställ in både x-axeln och y-axeln till 1070 för att centrera bilden. Ställ in Radius på 400. När du har klickat på OK för att applicera filtret, beskär bilden för att ta bort hela den svarta ramen runt bilden.

Skapa en ram

Öppna pixel_bender1.jpg, välj Lager > Ny > Lager från Bakgrund > OK. Välj Lager > Duplicera lager > OK. Välj Filter > Pixel Bender > Pixel Bender Gallery > Hole. Ställ in Radius på 600, Center [0] och [1] på 1500. Ställ in Edge smoothing på 1. Välj Lager > Lagerstil > Skugga, ställ in Vinkel på 150, Spridning på 50% och storlek på 80px. Välj Flyttaverktyget och ändra storlek på det nedre lagret så att det visas i hålet.

Reflektionsrutor
Besök http://adobe.ly/pb_tile och ladda ner Tile Reflection-tillägget. Zippa upp filen och kopiera .pbk-filen till din Pixel Bender Files-mapp. Öppna ”pixel_bender1.jpg”. Välj Filter > Pixel Bender > Pixel Bender Gallery > Tile Reflection. Ställ in Center [0] och Center [1] på 497, Angle på 0.785, Squaresize på 184 och Curvature på 20. Angle-värdet roterar rutorna, och Curvature kröker dess kanter.

Krusningar

Det här filtret fungerar bäst på en liten bild så öppna ”pixel_bender1.jpg” och välj Bild > Bildstorlek och ställ in Bredd och Höjd till 20 procent, och Ändra bildupplösning till Bikubisk skarpare. Klicka på Ok. Välj Filter > Pixel Bender > Pixel Bender Gallery > Ripple Blocks. Ställ in Amplitude [0] och [1] på 28, WaveLength [0] på 6.445 och [1] på 9.415, Phase [0] på 2.136 och [1] på 2.042. Klicka på OK. Beskär bort de svarta kanterna och ändra storlek på bilden om så behövs.

Tänj bilden

Gå till http://adobe.ly/pb_warp och ladda ner Warp Shader-tillägget. Zippa upp filen och kopiera .pbk-filen till din Pixel Bender Files-mapp. Öppna ”pixel_bender1. jpg”. Välj Bild > Bildstorlek och ställ in Bredd och Höjd på 25 procent och Ändra bildupplösning till Bikubisk skarpare. Klicka på OK. Välj Filter > Pixel Bender > Pixel Bender Gallery > Warp. Ställ in Image_h på 325, Center [0] på 490 och [1] på 325, Tick på 0.5 och Spread på 850.

Installera Pixel Bender
Besök http://adobe.ly/ pixelbendercs5 och ladda ner den korrekta versionen av Pixel Bender för din version av Photoshop (antingen CS4 eller CS5). Stäng Photoshop och kör Adobe Extension Manager. På Windows Vista och Windows 7, högerklicka på Extension Manager och välj Kör som administratör. Välj Arkiv > Installera tillägg och installera den nerladdade Pixel Bender .mxp-filen. Pixel Bender går inte att köra på Photoshop CS3 eller tidigare versioner. Kopiera eventuella extra nerladdade .pbk-filer till Pixel Bender Files-mappen inuti din Photoshopprogramfilmapp – dess placering beror på operativsystemet och vilken Photoshop-version du har.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.