SKAPA KREATIVA FAMILJEBILDER

Teknik 18 okt 2014

Skapa iscensatta bilder som visar ett barns rätta personlighet

Skapa-kreativa-familjebilder3-Wordpress

Har du fått nog av smärtsamt tråkiga bilder av barn som ser alldeles för allvarliga ut för sin ålder? Kanske är det dags att vidta motåtgärder: Helt enkelt skapa roliga och livfulla scener som verkligen låter barnen uttrycka sina personligheter.

Den största utmaningen med den här typen av familjebilder är att komma på ett bra koncept. “Vi diskuterar många idéer under våra måltider”, säger amatörfotografen och bildkonstnären John Wilhelm. “Min fru är kostymdesigner och väldigt kreativ. Barnen börjar också komma på egna idéer, men de flesta går tyvärr inte att använda i praktiken.”

Skapa-kreativa-familjebilder1-Wordpress

John laddar regelbundet upp sina underhållande bilder till bilddelningsnätverk där hans livfulla och utmärkande bilder beundras av många. Men glöm efterbehandlingen i Photoshop – vi är mer intresserade av hur han hindrar sina barn från att bli uttråkade när pappa vill fotografera mera.

Skapa-kreativa-familjebilder2-Wordpress

”Om du har en stabil känslomässig koppling till dina barn så kan de känna när något är viktigt för dig, och de ger de sitt stöd – men inte särskilt länge så klart”, erkänner John. ”Men om koncentrationen börjar ta slut så kan man alltid locka med lite godis.”

Sätt igång

• Ha alltid med dig en anteckningsbok så att du kan spara idéer för framtida bilder.

• Få ordning på inställningar och belysning på förhand – du måste arbeta snabbt för att barnen inte ska bli uttråkade!

• Välj stora bländare, höga ISO-tal, eller blixt för att kunna använda korta slutartider för att frysa aktiva barns snabba rörelser.

• Låt barnen klä sig hur de vill och välja sina egna uttryck och poser. När de har fått utlopp för det kan du be dem att snabbt hjälpa dig med det du behöver.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.