SKAPA GOTHAM-UTSEENDET

Teknik 31 aug 2015

Fånga den lynniga stilen i film- och TV-posters

SkapaGotham-utseendet-Wordpress

Diskussionen startade tidigare i år kring posters för Game of Thrones, och har fortsatt med den nya TV-serien Gotham. Fans och andra nyfikna blir mer och mer spända på de vackert bearbetade karaktärsporträtten som används i PR-materialet för serien.

Medan studios lägger ut redigeringen på de bästa grafiska formgivarna, eller gör det själva, behöver du inte en Hollywood-budget för att skapa lika imponerande effekter i dina porträtt. Alexandria Huff har arbetat med liknande projekt för fans av Game of Thrones – se www.bit.ly/huffgame.

Sätt igång

  • Se till att din bild är skarp och hyfsat välexponerad, särskilt runt ögonen. Inte ens den bästa bildbehandlingsprogram kan rädda en väldigt mjuk bild.
  • För att skapa Gothamutseendet tunnar du ut det röda i bilden för att göra huden blekare. ”Dra åt vänster över huden med Camera Raws riktade justeringsverktyg inställt på Mättnad”, säger James Paterson.
  • Öka Klarhet, samt använd försiktig skuggning och efterbelysning samt selektiva ökningar av kontrasten.
  • Testa att lägga på en blå yta på dina porträtt, med hjälp av pluginmoduler eller fotofilter.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.