SKAPA ETT SURREALISTISKT MONTAGE

Teknik 21 Nov 2015

Kombinera bilder på ett kreativt sätt SkapaEttSurrealistisktMontage-Wordpress 

Den konstnärliga fotografen Josephine Cardin fick inspiration till sitt montage från naturens tillväxt och förvandling. ”Metamorfosen som sker när en insekt blir en fjäril är en sådan vacker metafor för temat jag försökte illustrera”, säger hon. ”Mycket av mitt arbete är baserat på tanken om att att göra oss fria från sådant som håller oss tillbaka och kontrollerar oss.”

Josephine tog sina bilder med en Canon 6D med ett 24-105 mm-objektiv. Hon använde Lightroom och Photoshop för att redigera och slå samman sina bilder. För henne var den största utmaningen att matcha belysningen. ”Jag hade flera bilder av fjärilar som jag tagit i starkt solljus, och studion var svagt belyst. Jag behövde bearbeta varje fjäril så att den matchade ljuset och la även till skuggor.”

www.cardinphotography.com

Sätt igång

  • Ta din huvudbild och anpassa känslan och toning på ljuset.
  • Tänk på var skuggorna faller, och hur färgerna balanseras när du kombinerar flera bilder.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.