Skapa ett målat utseende

Guider 22 okt 2012

I detta tips visar vi hur man skapar en mer komplex oljemålning av ett barn och hennes ponny med Blandpenseln med en stylus. Vi använde en Wacom Bamboo Pen, men det finns förstås även andra alternativ. Det bästa med att använda en stylus är att man kan ändra storleken på varje drag genom att variera trycket man applicerar med pennan. Det känns också mycket mer naturligt, vilket gör det lättare att kontrollera penseldragen. Det är också enklare att följa linjerna och kurvorna i ett foto med en stylus.

Om du ändå väljer att använda musen, kan du variera penselspetsens storlek på många olika sätt. Använd , och . för att öka eller minska penselstorleken.

Alternativt kan du hålla ner Alt och högerklicka, och sedan dra åt vänster för att skapa en mindre spets, eller åt höger för en större. Stora penselspetsar är bra när det gäller att fylla i stora, enhetliga områden som ponnyns kropp i vårt foto, medan mindre penselspetsar hjälper till att behålla detaljerna i mindre områden. Öppna upp filen “mixer_before. jpg” från filarkivet på vår hemsida. Använd Målar-arbetsytan. Klicka på Skapa på nytt lager-ikonen så att du kan måla på ett separat lager. Välj Blandpenseln och kryssa för Prov Alla lager, så att det använder fotot som en palett.

Steg-för-steg
Målade effekter

01 Välj en spets
Välj Round Blunt Medium Stiff-spetsen. Ställ in blandningsalternativet på Very Wet, Heavy Mix. 100% Mix betyder att penseln bara kommer använda fotots färger, inte verktygsradens förgrundsfärg. Ställ in spetsens storlek på 30 pixlar. Applicera långa, grova drag för att måla över hästen.

02 Justera borst
Gå till penselpanelen. Ställ in formen på Round Angle. Minska Bristles till 9%. Ställ in storleken på 66 pixlar. Ställ in blandningsalternativet på 83% för att lägga till lite brun förgrundsfärg. Sätt Läs in på 100% och måla hästens man.

03 Justera detaljerna
Välj Round Angle Low Stiffness Bristle Tip. Skapa ett nytt transparent lager. Använd en liten storlek för att måla i de finare detaljerna i flickans ansikte. Använd en Round Fan Stiff Bristle Tip för att måla i hennes hår. Ändra penselspetsen och storleken för att skissa i resten av bilden.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.