SKAPA ETT GATUSCENSKOLLAGE

Teknik 27 okt 2014

Gå ut och fotografera med en större bild i åtanke

SkapaEttGatuscensKollage-Wordpress

Du tror kanske att en bild som den till höger kräver en stor insats – men så är det inte alltid. ”Jag tog bilderna till kollaget när jag var ute och gick med hunden runt Raval-området i Barcelona där jag bor”, säger Geoff Harrison. ”Jag la märke till fotgängare som gick som silhuetter förbi en stor grind framför en solbelyst vit vägg.”

”Jag hade min kamera med mig den dagen – en Canon EOS 450D med en 18-200-zoom – så jag började ta bilder. Det resulterade i ungefär 80 bilder. Tanken på ett kollage dök upp senare när jag tittade på tumnagelbilderna och gillade effekten av att se alla bilderna samtidigt på en skärm.

”Det tog ganska lång tid att räta upp bilderna i PaintShop Pro. Jag hade inte använd stativ när jag tog bilderna, så samtliga var något olika vinklade. Jag försökte göra om kollaget med en annan uppsättning bilder som jag tagit med stativ, men av någon anledning blev det inte detsamma.”

”Kollage kan vara effektiva för att skapa intressanta ­resultat, även om den enskilda bilden kanske inte är särskilt stark eller har hög upplösning. Jag skapade nyligen en poster på 2 x 1 meter av ungefär 80 av mina bästa Instagrambilder.

Sätt igång

• För att göra hopsättningen sömlös ska du välja en plats som innehåller en ren vy eller ett repeterande mönster.

• Överväg att reducera filstorleken på varje bild innan du skapar kollaget.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.