Skapa en infraröd bild

Guider 11 jan 2012

Om du vill skapa en infraröd bild, men inte vill konvertera din digitala systemkamera eller använda en massa filter, är denna enkla och roliga teknik något för dig. Vi att visa dig hur du gör buskage och lövverk ljusare, himlen mörkare, lägger till glöd och replikerar filmkornighet. Det ska bara ta några få minuter, så följ vår enkla sexstegsguide.

1 GÖR BILDEN MONO
Öppna bilden en lämplig landskapsbild och skapa ett nytt Svart & Vit justeringslager genom att klicka på ikonen längst ner i Lagerpaletten.

2 SKAPA RÄTT LOOK
För att buskage och lövverk ska uppfattas ljusare, flyttar du det Gula och det Gröna reglaget till höger. För att göra himlen mörkare, flyttar du Blå och Cyan till vänster.

3 ANVÄND EFTERBELYS
Skapa ett nytt lager och fyll det med 50% grått; gå till Redigera > Fyllning. Ändra Blandningsläge till Täcka över, och gör valda delar mörkare med Efterbelysverktyget.

4 SKAPA MJUK GLÖD
Tryck på Cmd/Ctrl+E för att lägga samman alla synliga lager till ett nytt lager. Gå till Filter > Oskärpa > Gaussisk oskärpa och skriv in en radie på runt 50 pixlar. Ändra Blandningsläge till Mjukt ljus. Ändra lagrets Opacitet till 70%.

5 LÄGG TILL KORNIGHET
Skapa ett nytt sammanlagt lager (se föregående steg) och gå till Filter > Brus > Addera brus och skriv in en Mängd på 5% satt på Gaussisk och Monokromatisk.

6 JUSTERA KONTRAST
Som avslutande finjusteringar, skapar vi ett Kurvjusteringslager och justerar kontrasten genom att lägga till en mjuk S-kurva. När du är nöjd med dina ändringar, sparar du en redigerbar PSD-fil i ditt arkiv och en förenklad JPEG som du kan dela.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.