Skapa en cool mosaikeffekt

Guider 28 aug 2012

Mosaik är kanske en väldigt gammal konstform, men här ger vi det ett uppdaterat utseende. Vi kommer visa hur man applicerar Photoshops Mosaik-filter på en bild för att göra om den till enfärgade block så att den ser härligt pixellerad ut. Sedan kommer vi visa hur man skapar en halvgenomskinlig form som matchar storleken på blocken i bilden. Den här nya formen gör man sedan till ett mönster och fyller ett nytt lager i mosaikbilden med mönstret så att mosaikplattorna lyser igenom de transparenta områdena i mönsterövertäckningen. Det finns många verktyg och tekniker här, men effekten går snabbt att skapa.

01 Kör filtret
Öppna en lämplig bild i Photoshop. Välj Filter > Konvertera för Smart filter och klicka på OK. Välj Filter > Förvandla pixlar > Mosaik och justera Cellstorlek för att få en fyrkantig effekt på din bild. I det här fallet använde vi värdet 35. Klicka på OK.

02 Skapa en ny fil
Välj Arkiv > Ny och ställ in Bredd och Höjd i pixlar till de värden som används i Cellstorlek. Ställ in bakgrundsinnehållet till genomskinligt och klicka på OK. Med den elliptiska markeringsramen drar du upp en stor cirkel inuti bilden.

03 Skapa mönstret
Välj Markera > Omvänd för att invertera markeringen. Ställ in vitt som förgrund och tryck på Alt+Backspace för att fylla markeringen. Välj Markera > Avmarkera och sedan Redigera > Ange mönster. Skriv ett namn och klicka på OK.

04 Färdigställ effekten

Stäng mönsterbilden. Målsök originalbilden. Välj Lager > Nytt fyllningslager > Mönster och klicka på OK. Välj ditt nya mönster, som ligger sist i listan. Ställ in Skala på 100 procent och klicka på OK.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.