Skapa coola mosaikeffekter

Guider 16 maj 2012

En mosaikeffekt innebär att du kan placera ett mönster bestående av en eller flera små bilder i ett större foto. Vi börjar genom att skapa ett mönster från två utvalda små foton. Efter att vi har angett och döpt vårt mönster, placeras det som ett separat lager över det stora fotot.

Ett mönster som består av små bilder som kräver närmare granskning skiljer sig från en som består av större bilder och färre plattor. Effekten varierar också beroende på mönsterlagrets opacitet och blandningsläge.

Olika foton kräver olika mönsterbehandling och det är bäst att experimentera för att få fram helt rätt look. Den här mångsidiga effekten är användbar för många syften. Fotomönstren kan bestå av en persons familjemedlemmar, vänner, husdjur eller favoritföremål. De kan till och med skapas av Facebookvänner!

Man kan skapa avancerade mosaikeffekter med sina bilder, genom att använda en handfull Photoshop-tekniker och verktyg

Spara tid med fyllning

Gå till Redigera > Fyllning för en samling användbara funktioner, som kan användas för att spara tid och många mils rullande för musen. I Blandning finns en hel lista över blandningslägen, medan Innehåll lagrar flera fyllningsalternativ, som Svart, Vit, Förgrund eller Bakgrundsfärg, Mönster, Händeler och flera andra.

Steg-för-steg
Gör om foton till mosaik

01 Förbered dina mönsterfoton
Välj din högupplösta huvudbild, plus en eller flera som ska utgöra mönstret. Beskär de mindre bilderna så att de passar formatet och orienteringen hos den större.

02 Ange mönstrets inställning
Ange mönsterfotots storlek till 60 pixlar i bredd. Öppna en ny bild och rada upp dina små bilder bredvid varandra. Gå till Redigera > Ange mönster och döp ditt mönster.

03 Placera mönstret på huvudbilden
Öppna huvudfotot, skapa ett nytt lager och gå till Fyllning>Mönster. Justera storleken så den passar huvudfotot och ange mönsterlagrets blandning till Täcka över.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.