Sigma lanserar nytt 18-200-mm-objektiv

Objektiv 14 okt 2011

Sigma har precis offentliggjort en uppföljare till sitt tidigare 18-200-mm-objektiv – 18-200 mm/3,5-6,3 DC OS HSM från 2007. Det nya objektivet har fått beteckningen SIGMA 18-200 mm F3,5-6,3 II, och innehåller bland annat nya linselement för bättre kontroll av kromatisk aberration. Dessutom har Sigma lagt till en ny ytbehandling som motverkar blänk och reflexer.

Objektivet är även utrustat med Sigmas beprövade bildstabiliseringssystem som ska erbjuda en fyra bländarstegs effektiv korrigering. Inbyggd optisk bildstabilisering i objektivet saknas dock, av förklarliga skäl, i varianterna med fattningar till Sony och Pentax. De båda tillverkarna har ju bildstabiliseringen inbyggd i kamerahusen.

Förkortningen HSM i namnet står för Hyper Sonic Motor (ultraljudsmotor) vilken ger en tyst, snabb autofokus. Samtidigt eliminerar den inre fokusen frontlinsrotation vilket gör objektivet särskilt lämpligt att använda tillsammans med det medföljande motljusskyddet av tulpantyp, men även cirkulära polarisationsfilter. Rundade lameller skapar attraktiv oskärpa i bilderna och erbjuder dessutom ett stort zoomomfång från vidvinkel till telefoto.

Objektivet är tänkt att användas vid bland annat resefotografering och har en kompakt konstruktion och längd på bara 87,7mm. Objektivet har FLD-glaselement (”F” Low Dispersion) som har prestanda som motsvarar fluoritglas, samt SLD-glas (Special Low Dispersion) som korrigerar kromatisk aberration.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.