Sekonic lanserar ljusmätare

Nyheter 13 mar 2018

Jobbar du både med stillbilder och rörligt material? Då kan Sekonic L-308X-U vara något för dig. Det här är en ljusmätare till ett överkomligt pris och ska fungera både vid foto och video.

Sekonic L-308X-U ska enligt tillverkaren fungera som tre ljusmätare i en. Dels kan man använda den som en ljusmätare vid vanlig fotografering, och då med både blixt och fast ljus. Den går att använda trådlöst och tillsammans med synkkabel. Dessutom har den ett läge för filmning med DSLR-kamera, och även ett för användning med traditionell filmkamera.

Sekonic L-308X-U hanterar att läsa ner mot EV0 vid fast ljus och EV1 vid blixtljus, och klarar både infallande och reflekterande ljus.

Det amerikanska priset för Sekonic L-308X-U Flashmate ligger på 219 dollar, och när produkten inom kort kommer till våra breddgrader lär den förmodligen hamna på ett pris runt 1 800 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.