SE TRÄDEN UR EN ANNAN VINKEL

Teknik 14 Dec 2015

Att se objekt upp och ner kan ge symboliska associationer

SeTradenUrEnAnnanVinkel1-WordpressTräd är alltid inspirerande men de kan även vara svåra att fotografera på ett nytt och inspirerande sätt. Om du vill ta dig bortom klichén med det ”ensamma trädet i ett landskap” kan du titta på bilder tagna av Christoph Franke.

”Träd står i centrum i mitt liv”, förklarar Christoph. ”Jag känner en djup vördnad för deras unika natur när jag skapar mina bilder.” Inför sitt projekt Tree Crowns spenderade han 20 minuter med att ta en serie bilder som han ­sedan satte ihop. ”Genom det här mötet vill jag fånga den ­primitiva energin hos träd i mina bilder. När de vänts på det här sättet påminner bilderna mig om rötter, medicinska illustrationer av en mänsklig lunga, ett familjeträd eller ett symboliskt livsträd.”

SeTradenUrEnAnnanVinkel2-Wordpress

För Christophs kommande projekt ska han skanna trädstammar och sedan rotera dem ungefär 90 grader. ­”Stammarna samlas sedan ihop och formar en enda bild”, förklarar han.

www.christoph-franke-art.com

Sätt igång

  • Detaljerna är allt i den här typen av bild, så se till att du använder ett stativ för att ge kameran extra stabilitet.
  • Försök få till konsekvent ljus, eller åtminstone en konsekvent bakgrund.
  • Träd kan bli ännu mer intressanta när de fotas underifrån, eller från andra ovanliga vinklar.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.