SE BILDER AV TRINIDAD CARRILLO

Aktuellt 16 jan 2015

Mellan den 17 januari och den 15:e februari kan du se Trinidad Carrillos mångbottnade och drömska bilder på Konsthallen i Trollhättan

TrinidadCarrillo-Wordpress
Bild: Trinidad Carrillo

 

Trinidad Carrillo, född 1975 i Cuzco, Peru, tog sin masterexamen i fotografi vid Högskolan för Fotografi och Film i Göteborg 2006. Hon har sedan dess haft ett stort antal utställningar i bl.a. Sverige, Danmark, Frankrike och Peru. Internationellt erkännande fick hon redan 2008 då hennes bok Naini and the Sea of Wolves (Farewell Books) vann Svenska Fotobokspriset och nominerades till Deutsche Börse Photography Prize. Året innan var hon även utvald att delta i Les Rencontres d´Arles Discovery Award.

Trinidad Carrillos verk har ett särpräglat utryck, som pendlar mellan olika stämningslägen och tillstånd. Hennes bilder gestaltar en förtätad och drömsk verklighet, som om den bestod av flera, sammanflätade dimensioner. Hennes motiv är ofta mångbottnade; på samma gång svävande mellan liv och död, dröm och verklighet. Hennes arbete tar avstamp i det mörka undermedvetna rummet, i livmodern, i vattnet där Väverskan inte slutar väva och tala om livet på ett språk som inte verkar begripligt om man inte envisas. Carrillo försöker begripa.

Som ofta hos Trinidad Carrillo sammansmälter det mytologiska och det vardagliga, det avklarnade och det febrigt intensiva. Kameralins, ljussättning och bildsnitt öppnar upp scener som pendlar mellan verkligheter: en fruktbarhetsrit, ett offer, en hemkomst, en dröm.

Trinidad Carrillos verk genljuder av det faktum att vi, vid varje givet tillfälle, går in i och deltar i hundratals, kanske tusentals berättelser – våra egna och andras. Ofta beskriver relationerna i hennes bilder det immateriella, halvt inbillade, och kanske glömda. Och ändå, i den icke-linjära berättelsen finns en lugn saklighet, ett slags klar vardagsmytologi.

Utställningen i Konsthallen Trollhättan blir hennes hittills största med bilder tagna mellan 1997 – 2014.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.