SAMYANG SLÄPPER LJUSSTARKT FÖR SPEGELLÖSA

Nyheter 25 sep 2015

Nu lanserar Samyang två nya objektiv för spegellösa systemkameror med brännvidderna 21 och 50 mm. Dessutom kommer nykomlingarna att erbjudas i specialversioner för video

Samyang21mmf_1_4_ED_AS_UMC_CS-Wordpress

Nu lanserar Samyang ytterligare två objektiv för spegellösa systemkameror, och då med brännvidderna 21 och 50 mm. Båda två kommer dessutom att göras tillgängliga i specialversioner för video med bland annat kuggar för Follow Focus-system.

Det blir alltså fyra nya objektiv totalt som kommer med fattningar för Canon M, Fujifilm X, Samsung NX och Sony E. Tillsammans med tidigare objektiv innebär det att Samyang nu har 13 olika objektiv att erbjuda för spegellösa systemkameror; 7,5 mm, 8 mm, 10 mm, 12 mm, 21 mm, och 50 mm för både stillbild och video, samt 300 mm för stillbildsfoto.

Samyang 21 mm är, enligt tillverkaren ett perfekt objektiv för landskap och interiörfotografering. Tack vare en konstruktion med bland annat tre asfäriska linselement och en lins med ED-glas, uppnås skärpa från mitten ända ut i kanterna. Närgränsen är dessutom 28 cm. Stillbildsversionen har ljusstyrka f/1,4, och videoversionen en bländare på T/1,5.

Samyang50mmf_1_2_AS_UMC_CS-Wordpress

Samyang 50mm bör passa bra för porträttfoto, och den stora bländaröppningen ger, enligt tillverkaren, en vacker bokeh. Stillbildsversionen har ljusstyrka f/1,2, och videoversionen en bländare på T/1,3.

Objektiven beräknas finnas i handeln i slutet av oktober till följande priser:

ca 3 800 kronor (Samyang 21mm F/1,4 ED AS UMC CS)

ca 4 100 kronor (Samyang 21mm Cine T/1,5 ED AS UMC CS)

ca 4 200 kronor (Samyang 50 mm F/1,2 AS UMC CS)

ca 4 500 kronor (Samyang 50 mm Cine T/1,3 AS UMC CS)

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.