SAMYANG LANSERAR 135 MM FÖR VIDEO OCH STILLBILD

Objektiv 15 jan 2015

Samyang väljer nu att lansera sitt nya 135 mm-objektiv i versioner för både stillbild och video. Nykomlingen är konstruerad för kameror med fullformatsensorer, men ska fungera bra även för kameror med mindre sensorer. Totalt kommer objektivet i hela 10 olika kamerafattningar

Samyang 135 mm

Den längsta brännvidden som Samyang hittills kunnat erbjuda hos objektiv i företagets videoserie har varit 85 mm, och enligt företaget så har det bland användarna funnits önskemål om teleobjektiv i samma serie.

Objektivkonstruktionen är för fullformat, men den ska fungera bra även på mindre sensorer, och objektivet erbjuds i följande fattningar; Canon EOS, Canon M, Nikon, Pentax K, Sony A, Sony E, Fuji X, Samsung NX, Four Thirds, samt Micro Four Thirds.

I objektivkonstruktionen noteras bland annat ED-glas.

De nya 135 mm-objektiven beräknas finnas i handeln under första kvartalet i år, till följande cirkapriser:

5 000 kronor (Samyang V-DSLR 135 mm T2,2)

4 800 kronor (Samyang DSLR 135 mm F2,0)

5 300 kronor (Samyang DSLR 135mm F2,0 Nikon AE)

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.