Samyang har ny 24 mm f/1,4 på gång

Objektiv 25 aug 2011

Objektivtillverkaren Samyang Optics avslöjade nyligen att man har en ny fast 24 mm-optik på gång. Objektivet kommer att bestå av 13 linser som är grupperade i 12 grupper. Fyra av linserna är gjorda av lågspridande ED-glas, medan ytterligare två är av asfärisk typ. Dessutom är linserna antireflexbehandlade. Objektivet kommer att säljas med flera olika kamerafattningar, inklusive Canon, FourThirds, Nikon, Pentax, Samsung NX och Sony Alpha. Med andra ord till de flesta av de vanliga systemkamerorna som finns på marknaden idag.

Beroende på vilken sensor som sitter i din kamera har objektivet lite olika användningsområden. För fullformatsfotografen kommer det att bli ett bra vidvinkelobjektiv, medan den på APS-C-baserade kameror får en brännvidd på motsvarande 36-38 mm. För ägare till FourThirds-kameror motsvarar brännvidden nästan 50 mm, vilket är ett av de mest klassiska brännvidderna.

Objektivet kommer att finnas i butik runt nyår och priset är ännu inte fastställt.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.