Samsung WB21 med 21 mm vidvinkel

Kompaktkameror 24 jan 2011
Samsung WB210 Silver

WB210 är en av de senaste ultrakompakta kamerorna från Samsung. Utseendemässigt är det egentligen inget som sticker ut, men intressant är att kameran är utrustad med en digital vidvinkelkonverter som gör att objektivet kan leverera motsvarande 21 millimeters vidvinkelbilder. Standardvidvinkeln är inte heller så pjåkig. Den erbjuder nämligen 24 millimeter. Zoomomfånget ligger på motsvarande 12x (24-288 millimeter) och sensorn erbjuder 14 megapixels upplösning. På kamerans baksida återfinns en tryckkänslig skärm på hela 3,5 tum, och intressant i det sammanhanget är att Samsung har utrustat den här kameran med företagets nya gränssnitt Smart Access UI. Det påminner mer om gränssnittet hos de senaste mobiltelefonerna med tryckkänsliga skärmar. Hela hanteringen är alltså ikonbaserad, och bläddring i menyer görs genom att svepa fingret över skärmen.

Vidare kan berättas att kameran erbjuder filmning i HD-upplösning, och även är utrustad med funktionen Smart Filter 2.0. Det sistnämnda är en uppsättning digitala filter som du kan applicera på dina bilder, och bland nyheterna den här gången noteras Soft Focus, som skapar en mjukare bild, Half Tone Dot effect (halvtonssimulation), och Old Movie (ger bilder som påminner om filmer från förr).

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.