Samsung NX5

Nyheter 2 jun 2010
Samsung NX5
Samsung NX5

Mycket  information finns för närvarande tillgänglig på Samsung NX5, och hur den skiljer sig från företagets tidigare NX10 modell.

Vi vet att den delar samma 14,6 effektiva megapixels APS-C, CMOS-bildsensor som tidigare i NX10. Det gäller naturligtvis samma Samsung NX objektivfattning, och liksom dess syskon, har NX5 autofokus kontrastmätning.

Samsung NX5 har också en elektronisk sökare med en upplösning på 300×220 pixlar, NX10 har en sökare med en upplösning på 640×480 pixlar.

Samsung NX5
Samsung NX5

I Samsung NX5 ersätter man dess dyrare syskons 3,0-tums VGA AMOLED-skärm med en mer traditionell TFT LCD skärm. Skärmens storlek är identisk med den i NX10, men upplösningen för den i NX5 har ännu inte angets.

I andra avseenden, inklusive kamerakroppens design, tror vi att Samsung NX5 är till stor del identisk med NX10. Vi väntar dock på mer detaljerade specifikationer för att bekräfta detta.

I Europa är Samsung NX5 planerad att börja levereras i juni 2010, priset förväntas hamna på € 699.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.