Samsung DF300F – kompakt med WiFi-koppling

Kompaktkameror 14 jan 2012

Nu har Samsung aviserat nästa kompaktkamera med dubbla bildskärmar. Den nya modellen, som ingår i företagets 2 View-serie, har fått beteckningen DF300F och erbjuder en möjlighet att koppla upp sig mot valfritt Wi-Fi-nätverk. Det gör att användaren kan dela med sig av sina bilder.

Precis som föregångarna är kameran utrustad med en extra 1,5-tumsskärm på framsidan som gör att den som blir fotograferad kan se hur bilden kommer att bli när den är klar. Dessutom går det att använda den främre skärmen för att visa kul animationer som kan få barn att hålla sig sysselsatta (och förhoppningsvis stilla) under en fotografering. Dessutom används den extra skärmen när självutlösaren aktiveras.

Men den stora nyheten i DF300F är alltså Wi-Fi-kopplingen, vilken gör det möjligt för användaren att skicka iväg bilder via e-post direkt från kameran. Dessutom erbjuds möjligheter att ladda upp bilder direkt till webbtjänster som Facebook, Picasa, Flickr och YouTube. Men inte nog med det – det går nämligen även att lagra bilder på en hem-PC utan att du behöver koppla upp kameran via sladd. Det görs via den nyutvecklade funktionen Auto PC Backup. Och den som vill kunna lagra sina bilder trådlöst på olika molntjänster som Samsungs AllShare Play eller Microsoft SkyDrive kan göra det också, förutsatt naturligtvis att det finns ett Wi-Fi-nätverk tillgängligt.

Kameran kommer att finnas tillgänglig i färgerna svart, silver, blå och röd och innehåller en sensor på 16 megapixlar, samt ett 5x-zoomobjektiv på motsvarande 25-125 millimeter.

Kamerans Magic frame-funktion erbjuder 12 olika bakgrundsmallar, och bild-i-bild-funktionen gör att användaren kan lägga in en bild i en annan. Möjligheten att kombinera ett videoklipp med en stillbild erbjuds dessutom också i den här bilden. Vidare bör även split-shot-funktionen nämnas. Den gör det möjligt att kombinera tre olika bilder för att skapa en slutlig bild. Ytterligare en intressant funktion är den nya Motion Photo-funktionen som gör att användaren kan frysa omgivningen kring ett motiv. Det gör det möjligt att exempelvis filma en person som hoppar, samtidigt som rörelserna hos alla andra personer runt omkring blir frysta.

Något releasedatum eller prisuppgift finns inte vid skrivande stund.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.