SAKTA NER FÖR GÅENDE

Teknik 3 Dec 2014

Ta bilder med en kreativ twist

SaktaNerForGaende-Wordpress

Gatufotografen Jean-Marc Caracci specialiserar sig på vidvinkelbilder av urbana scener med människor som promenerar, men du behöver inte vara lika ambitiös. Dra ner slutartiden till runt 1/15 sek för att skapa intressanta effekter med rörelseoskärpa.”

Det finns flera sätt till att fota den här typen av bilder, från att använda långa slutartider handhållet, som här, till mer komplexa metoder. Du kan, exempelvis göra gående oskarpa medan bakgrunden är skarp, men det kan kräva ett variabelt gråfilter och ett stativ för att se till att bakgrunden är skarp vid långa slutartider.

Sätt igång

  • Välj plats – en plats som inte är för livlig så att du fotar massor av oskarpa människor. Fotar du i RAW kan du även finjustera färgerna och vitbalansen.
  • Din kamera har inbyggd bildstabilisering för att hjälpa dig hålla bakgrunden skarp, så aktivera den.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.